Het universum staat achter je

Gabrielle Bernstein

Ik was ontzettend nieuwsgierig naar dit boek. Want ook ik heb vele angsten en tijdens mijn burn-out blokkeerden mijn angsten mij volledig. Dolgraag wilde ik dit boek lezen, omdat Gabrielle al op haar eerste pagina beschrijft hoe ze instort tijdens haar yogales en haar klachten uiteindelijk onderdeel waren van een paniekaanval. Dat herkende ze zelf totaal niet en zo heb ik mijn eigen angsten ook te lang ontkent. Totdat ik niet meer weg kon kijken en mijn lichaam ingreep.
Het boek gaat in een rap tempo van dit herkenbare voorbeeld over in de boodschap die door alle bladzijden heen klinkt: vertrouw op het Universum!

Sinds mijn burn-out heb ik mijn beeld over ‘het leven’ flink moeten bijstellen, opnieuw moeten programmeren, maar ook opnieuw moeten vinden. Ik ben nog steeds zoekende. Van ik-kan-alles naar oké-ik-kan-dus-niet-alles-en-moet-de-grenzen-van-mijn-lichaam-respecteren.
Dit boek heeft zeker bijgedragen aan mijn nieuwe beeldvorming, maar het gaf me ook een dubbel gevoel. Misschien zocht ik iets meer praktijkvoorbeelden, zoals op die eerste bladzijde, om mijzelf te kunnen identificeren met Gabrielle. Maar die praktijkvoorbeelden blijven beperkt. Het boek kent veel herhaling, en voelde soms wat ongestructureerd.
Gestructureerd als dat ik ben, heb met mijn marker aangestipt wat mij aan het denken heeft gezet. Waar ik echt wat aan had. Wat voelde als een bevestiging of een eyeopener. Hopelijk heb jij er ook wat aan:

“Je intenties creëren je realiteit”

“Verantwoordelijkheid nemen voor de wereld die we hebben gecreëerd kan best beangstigend zijn”

“Ongeacht hoe slecht onze omstandigheden zijn, we kunnen ervoor kiezen om vanuit liefde of vanuit angst waar te nemen”

“Dat verslavende patronen of je nerveuze energie gevoelens hebben gemaskeerd en ervoor zorgde dat je alles zo snel deed dat je nooit wat gas terugnam om echt te kunnen voelen”

“Als de tragiek van de buitenwereld overweldigend lijkt te zijn, herken je dit gevoel als een afscheiding van de liefde van het Universum”

“Alle obstakels die vanuit liefde worden bekeken, kunnen worden getransformeerd tot de grootste levenslessen”

“We beginnen met helen van ons oordeel naar anderen als we accepteren dat mensen onze leraren zijn in het klaslokaal dat ons leven is”

“Het vaststellen van onze gelijkheid – we zitten allemaal in hetzelfde bootje – stelt ons in staat om onze aandacht van afgescheidenheid naar liefde te verschuiven”

“Wie buiten zichzelf kijkt, droomt; wie in zichzelf kijkt, ontwaakt”

Want jij bent zeker niet alleen!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven