Onbesuisd

Barbara Muller

Een terrorist
Voor stille luisteraars, voor de grootste herrieschoppers, en alles daar tussenin. Een must read voor iedereen die last heeft van een piep in zijn of haar oor. Nog nooit kwam een schrijver zo dichtbij de ander, door iets te beschrijven wat totaal niet te zien is, en waarop de artsen zeggen: “Leer er maar mee leven.”

Ontzettend moedig beschrijft Barbara haar zoektocht naar een oplossing voor het geluid wat haar uitput, wat haar gek maakt, wat haar isoleert. Zelf noemt ze het een terrorist. Eentje die je nooit met rust laat.

Iedereen ervaart weleens een piep in zijn of haar oor na een feestje of een concert. Je gaat dan moe maar tevreden naar bed, je lijkt nog na te deinen op de geluidsgolven van je favoriete band. De piep geeft aan dat je je oren hebt overbelast met prikkels, je bent door de geluidsbarrière heen gegaan, maar dat deert niet.

Teruggefloten
Maar tinnitus tilt het woord ‘geluidsbarrière’ naar een heel ander niveau. Barbara begint haar boek met vergelijkingen, zodat ook de gelukkigen onder ons die er geen beeld bij hebben zich kunnen inleven.
Haar schrijfstijl is no nonsense en heel toegankelijk, direct en confronterend, ook voor de schrijfster zelf.
Een boek wat je eigenlijk niet weg wilt leggen, totdat je zelf wordt teruggefloten door je eigen oorsuis: het is tijd om te gaan slapen!

Bij ieder hoofdstuk welke Barbara wijdt aan de diverse behandelingen welke zij heeft ondergaan, bekruipt de spanning in mij: zou er toch een oplossing zijn?
Het is een hele weg, een moedige weg, met teleurstellingen, leermomenten en persoonlijke ontwikkeling.

Het babyluik
Ik bewonder Barbara alleen al om haar heldinnenrol in het redden van baby levens, wel 14 baby’s! Barbara Muller nam het initiatief tot het openen van het babyluik. Hier kunnen wanhopige moeders anoniem hun kindje te vondeling leggen. En dat ging niet zonder slag of stoot.

Nu maakt ze zich wederom hard voor een groep ongehoorde mensen.
Letterlijk ongehoord!

Want jij bent zeker niet alleen!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven